Supramax articulatii – prospect si indicatii

Ce este Supramax articulatii? Este un supliment alimentar care are ca scop refacerea cartilajelor afectate. Prospectul mentioneaza ca scopul functional al folosirii suplimentului este de a amortiza socurile in articulatii (mai ales in cele mari, care preiau greutate) si de a favoriza alunecarea suprafetelor articulare in timpul miscarii.Ce contine acest supliment? Contine 10 grame de hidrolizat de colagen in fiecare plic.
De ce este importanta administrarea suplimentara de colagen pentru sanatatea articulatiilor? Pentru in structura cartilajului articular se gaseste foarte mult colagen, fiind de fapt o retea formata din aceasta substanta, un fel de plasa in ale carei ochiuri se gasesc substante organice precum proteine si gliczaminoglicani, puternic hidrofile, care atrag si retin astfel cantitati semnificative de apa.

Pe fondul inaintarii in varsta, pe fondul uzurii, interventiilor chirurgicale sau traumelor, cartilajele au de suferit in cadrul diverselor procese patologice (care pot duce la artrite, osteoporoze, diverse osteodistrofii). Ce este esential e faptul ca atat activitatea celulelor articulare (condrocite) este scazuta, iar cand structura morfologica a articulatiei este afectata in vreun fel, se pierd glicozaminoglicani, proteine, implicit se pierde si lichidul sinovial din articulatii, implicit gradul de uzura se accentueaza pe sine insusi.

Ce face hidrolizatul de colagen?

Conform prospectului, are 3 etape prin care actioneaza: se absoarbe, se distribuie catre componenentele care alcatuiesc sistemul articular si stimuleaza astfel productia de colagen de tip 2 si de glicozamino/proteoglicani, contracarand distrugerea cartilajului si stimuland refacerea structurii acestuia.

Cum se administreaza acest supliment?

O cutie contine 30 de plicuri de hidrolizat de colagen. De regula, se opteaza pentru administrarea unui plic pe zi (continutul se dizolva in lichide de preferinta, fiind foarte solubil – pe baza de experienta) pentru o perioada de minim 3 luni.

Trebuie luat in considerare faptul ca desi ajuta la refacerea articulatilor, nu este tratament in sine pentru boli reumatice, ci el vine sa suplineasca eventualele medicamente recomandate de catre medic, acol unde este cazul.
supramax-articulatii
Un alt supliment foarte bun pentru sanatatea articulatiilor este MSM, despre care am scris AICI (click pe link).

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5