Simptome rinita alergica


Prin rinita alergica se intelege cuantumul de reactii prompte, dar exagerate, ale sistemului imunitar, la contactul cu anumite particule din aer, de regula la contactul cu particule de polen sau cu acarieni, care in ciuda faptului ca nu prezinta un pericol patogenic, determina simptome ca senzatii extreme de mancarime, rinoree (adica scurgeri nazale), lacrimare extrema si chiar senzatii de mancarime in interiorul cavitatii oculare.

Cum se trateaza alergiile, in speta rinita alergica si complicatiile ei? Depinde intr-o anumita masura si de factorul genetic (daca un parinte sufera de <<febra fanului>>, denumire populara pentru aceasta conditie medicala, sunt sanse de 50% ca si copiii sa mosteneasca respectiva alergie). Uneori, simptomele dispar sau se diminueaza in intensitate dupa o anumita perioada de timp, uneori e nevoie de tratament continuu pentru tinerea sub control a simptomelor. Modul in care se produce alergia nu este pe deplin inteles inca, din moment ce doar unele persoaneĀ  prezinta sensibilitate la anumiti factori alergeni. Se banuieste ca sunt predispusi la alergii, respectiv la rinite persoanele cu istoric in familie, precum si cele care au tractul respirator superior sensibil, usor iritabil.

Simptome frecvent intalnite

De regula, simptomele se manifesta la trezire si constau, asa cum am zis si mai sus, in:
1) prurit ocular si nazal;
2) secretii nazale si lacrimale;
3) senzatii de mancarime la nivelul urechilor (care comunica cu tractul respirator superior prin trompa lui Eustachio);
4) senzatii de nas infundat;
5) nas congestionat;


In unele cazuri mai poate sa apara si fotosensibilitate insotite de tuse si cearcane. Persoanele afectate au tendinta sa respire pe gura din cauza nasului congestionat si vor cauta frecvent sa incerce eliberarea cailor nazale respiratorii. Femeile gravide care sufera de rinita alergice resimt simptomele de mai sus la o intensitate marita de obicei, de unde si recomandarea ca ele sa se protejeze cat mai mult posibil de factorii alergogeni. De exemplu, in cazul alergiilor sezoniere, provocate de polen, se va dormi pe cat posibil cu geamurile inchise pe parcursul noptii sau macar in perioada 5-8 dimineata, atunci cand plantele au tendinta sa elibereze polen. De asemenea, praful va fi sters ori de cate ori acest lucru e posibil, cu carpe umede si cu solutii speciale, care impiedica depozitarea acestuia pe suprafete. In plus, persoanele care au tractul respirator superior vor trebui sa renunte la fumat si sa limiteze cat mai mult cu putinta contactul cu fumul de tigara.
Sursa articol: tratamente-naturiste.org

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5