Simptome artrita

Artrita, cunoscuta si sub numele de “boala batranilor” este o boala in care articulatiile se umfla ca urmare a inaintarii in varsta sau a uzarii cartilajelor. Sunt cunoscute peste 100 de forme de artrita, dintre care cele mai des intalnite forme sunt artrita reumatoida, artita osoasa sau cea psoriazica.


In general, cel mai suparator simptom al acestei boli este durerea in articulatii, rezultata in urma inflamatiiei care se produce la acest nivel. Desi se spune despre aceasta boala ca ar fi una a batranilor, ea afecteaza deopotriva femei si barbati sau chiar si copii, cu mentiunea ca la cei din urma osteoartrita este foarte rara. Se estimeaza ca peste 350 de milioane de oameni sufera in acest moment de simptomele acestei boli. Boala tinde sa afecteze mai mult femeile in unele zone (6 cazuri din 10), insa acest lucru variaza destul de mult si de forma in care se manifesta aceasta boala.

Simptomele artritei sunt:
a) dureri in articulatii (genunchi, coate, degete);
b) rigiditatea articulatiilor;
c) o stare generala de maleza;
d) daca forma este de sorginte autoimuna, se prea poate sa apara dureri in zona ficatului si a rinichilor;
e) imposibilitatea de a avea un somn linistit ca urmare a durerilor si a inflamatiilor articulare;
f) reducerea mobilitatii articulatiilor;

Carui medic trebuie sa va adresati?
In prima faza, daca experimentati aceste simptome trebuie sa va adresati medicului de familie. Mai apoi, puteti sa va adresati unui medic reumatolog in cele din urma, el fiind singurul avizat sa conceapa un plan de tratament.

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5