Rogaine – despre pret si despre cum actioneaza


Rogaine este una dintre multele denumiri comerciale sub care este comercializat produsul Minoxidil. Vorbim asadar de un produs antihipertensiv, despre care s-a demonstrat stiintific ca stimuleaza cresterea si regenerarea parului. Sigur, administrarea topicala a cremei de Rogaine nu are efecte substantiale asupra hipertensiunii arteriale, insa are un efect pozitiv garantat asupra cresterii firelor de par.

Despre Minoxidil

Pana de curand, reteta acestei substante era protejata de un brevet de inventie. Totusi, pentru a ajuta mai multi oameni (atat barbati, cat si femei) sa rezolve problema parului cazut, inventatorii lui au decis sa elimine incidenta patentului de protectie, lucru care a avut doua consecinte majore: a scazut pretul produsului substantial si, bineinteles, mai multi oameni au reusit sa-si trateze alopecia si problemele cauzate de parul cazut.

Initial, medicamentul se numea Lonitren si era folosit strict pentru proprietatile antihipertensive. Pe masura ce a fost administrat pacientilor, s-a constatat ca acesta scadea nivelul hipertensiunii arteriale, dar totodata, stimula si cresterea parului. In scurt timp, s-a ajuns ca producatorii sa lanseze produse topicale cu concentratie de 2%, stict pentru obtinerea celui de-al doilea efect. S-a demonstrat ca, pentru efecte maxime, concentratia trebuie sa fie de 5% in cazul produselor pentru barbati si de 2% in cazul produselor pentru femei.
rogaine romania
Mecanismul prin care Rogaine actioneaza pentru oprirea caderii parului si pentru regenerarea lui se bazeaza pe oxidul nitric si pe agonisti ai lui. Oxidul nitric, desi are o durata scurta de viata, este un foarte bun vasodilatator, care dilata vasele de sange din zona firelor de par, oferindu-le astfel o oxigenare mai buna si nutrienti mai multi. In plus, s-a demonstrat ca minoxidilul deschide canalele de potasiu si drept consecinta, are loc hiperpolarizarea membranei celulare.


Ce e important de retinut e faptul ca acest medicament are o perioada de injumatatire de 4,2 ore, ceea ce inseamna ca va incepe sa-si faca efectul in scurt timp de la data aplicarii. Efectele luiĀ  sunt demonstrate stiintific, astfel ca cei care sufera de alopecie, de orice boala care cauzeaza caderea parului sau pur si simplu vor sa-si stimuleze regenerarea firelor de par, pot lua in considerarea achizitionarea de Rogaine/Minoxidil.

In privinta pretului, el variaza foarte mult de la un vanzator la altul. Inainte de a cumpara acest produs online, poate ar fi bine sa aruncati un ochi si in farmacii, intrucat el poate fi disponibil si acolo.

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5