Piurie – prezenta puroiului in urina


Termenul de piurie se refera la prezenta puroiului in urina sau a unui numar marit de leucocite. De regula, se depisteaza in testele clasice efectuate pentru depistarea unor boli de natura urologica si apare indeosebi la pacientii septici sau la batranii care au suferit sau care sufera de forme puternice de pneumonie. Cauzele, totusi, sunt multiple. Totodata, de cele mai multe ori, piuria este considerata a fi semnul unei infectii urinare.

Primul semn de piurie este urina tulbure sau cu luciu pierdut, cea mata sau cea foarte putin transparenta. Nu reprezinta un semn specific, intrucat mai exista si alte cauze care pot provoca aceste semne.

Cauze

Cauzele aceste conditii sunt multiple si includ:
a) boli cu transmitere sexuala;
b) infectii fungice;
c) infectii ale prostatei;
d) nefrita sau sarcoidoza;
e) pielonefrita sau pionefroza;
f) cistita etc;

Depistare si tratament

In general, depistarea acestei probleme se face printr-un simplu sumar de urina. De multe ori insa, rezultatele sumarului de urina nu sunt concludente, motiv pentru care s-ar putea sa fie nevoie de alte teste. Tratamentul se face intotdeauna cu antibiotice ca norfloxacina, ampicilina, minociclina, amoxicilina si/sau doxicilina.

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5