Optimizare SEO pentru Afacerile Din Domeniul Medical

Ministerul Sanatatii a scos anul acesta la concurs locuri semnificativ mai putine (comparativ cu alti ani) la Rezidentiat, la fel putandu-se afirma si despre posturi. Acest lucru inseamna ca, peste 4-5 ani, nu doar ca vor fi mai putini medici specialisti, dar nici nu vor avea locuri de munca asigurate (de stat), ceea ce inseamna ca fie se gasesc solutii de compromis, fie viitorii medici vor trebui sa se orienteze spre clinici private sau chiar sa isi faca propria afacere.

Intr-o epoca a digitalizarii, in care reputatia joaca poate rolul cel mai important, o afacere in domeniul medical nu este un drum tocmai usor de parcurs, dar nici unul imposibil. Dezavantajul mare ar fi ca brand-urile deja existente au o prezenta semnificativa online (si nu numai) si bugete pe masura, insa la fel de bine aceleasi canale pot fi utilizate si de afacerile mai mici.

Un cabinet privat la inceput de drum, de exemplu, nu poate concura cu clinicile private din acelasi oras, insa poate oferi cateva avantaje precum: timpi de asteptare pentru consult mult mai mici, preturi mai mici, relatii mai apropiate cu pacientii etc. Totusi, este nevoie de o prezenta profesionala online chiar si in orasele mici. De aceea, orice investitor, orice medic sau grupare de medici care doresc sa isi deschida un cabinet sau un centru medical trebuie sa inteleaga ca au nevoie de un site web, eventual chiar de o platforma proprie unde sa valorifice fiecare aspect in care clinicile mari stau mai putin bine: de exemplu, multe clinici mari nu ofera posibilitatea de a face o programare online sau nu ofera posibilitatea de a face programari la un anumit doctor etc.

Pe langa acestea, este esentiala vizibilitatea in paginile motoarelor de cautare, cu atat mai mult cu cat pacientii cauta din ce in ce mai mult recenzii ale serviciilor medicale. Este important de subliniat ca prezenta online trebuie construita strategic, mai ales in conditiile prezentei unei clinici private dintr-un lant mare in proximitate. Strategia trebuie sa fie de durata, fiind nevoie atat de servicii de optimizare pentru motoarele de cautare (servicii SEO) profesionale, care sa nu vizeze prima pagina in scurt timp si atat, cat si de construirea brand-ului in retelele de socializare. Bineinteles, toate acestea trebuie sa se coreleze cu servicii medicale de cea mai buna calitate, astfel incat recenziile bune sa vina in mod natural si sa le surclaseze pe cele plasate de catre “concurenta” (care in mod traditional sunt negative). Motoarele de cautare importante au proprii algoritmi prin care pedepsesc site-urile care obtin link-uri si alte ”ajutoare” rapid, astfel ca strategia de promovare a site-ului clinicii/cabinetului medical trebuie sa fie pe o perioada lunga. Altfel, un site la inceput de drum care sa fie si penalizat algoritmic inca de la primele update-uri poate insemna un dezavantaj care poate duce in final chiar si la falimentul afacerii.

Pentru o astfel de prezenta online, pentru construirea brand-ului, exista ghiduri pentru incepatori, exista firme care ofera servicii specializate sau chiar servicii de strategii de optimizare pentru motoarele de cautare. Construirea de reputatie nu substituie actul medical de o calitate inferioara, ba chiar din contra, serviciile medicale de calitate inalta trebuie sa se coreleze in permanenta cu strategia de promovare, astfel incat nu doar in ochii publicului, in ochii potentialilor pacienti, cat si in “ochii” motoarelor de cautare si a retelelor de socializare sa para totul cat mai natural. Doar asa pot micile cabinete/centre private sa se mentina pe pozitii decente atat in social media, cat si in motoarele de cautare si implicit printre primele optiuni pentru potentialii pacienti.
SEO online

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5