Lioton Gel – prospect si indicatii terapeutice


Prospectul produsului Lioton Gel arata ca este facut in laboratoarele Berlin-Chemie Menarini, o companie din Firenze, Italia. Este un produs care se bazeaza pe heparina sodica in doza de 100000 UI (unitati internationale)/100 de grame si care este comercializat pe piata in versiuni de 20/50/100 de grame de gel.

Heparina sodica este un medicament anticoagulant. Substanta activa se gaseste in mod normal si in unele celule (in celulele mast si in bazofile). In principiu, heparina previne formarea si/sau cresterea in dimensiuni a cheagurilor de sange in circulatia sistemica si pulmonara, fara sa aiba efect in distrugerea cheagurilor deja formate. Se foloseste in tratarea si management-ul fibrilatiilor atriale, a sindroamelor acute coronariene, a embolismelor pulmonare si a tromboflebitelor venoase profunde. Atunci cand este aplicata topical, heparina din Lioton Gel este eficace in tratarea unor afectiuni ale venelor, a flebitei varicoase postoperatorii, precum si in tratamentul unor contuzii.

Compozitie

Un tub cantareste 100 de grame de gel, implicit 100000 UI de heparina sodica, la care se adauga si excipienti precum carbomer 940, parahidroxibenzoat de metil si de propil, etanol, diferiti agenti aromatici (uleiuri) si apa purificata;

Indicatii terapeutice

Acest medicament se administreaza in tratamentul urmatoarelor afectiuni:
a) afectiuni venoase: varice, ulcere varicoase, tromboflebite, flebotromboze, flebite superficiale etc;
b) tratamentul leziunilor inchise accidental, ale intinderii ligamentelor, precum si al tumefactiilor;

Contraindicatii

Lioton Gel nu se aplica celor care au dezvoltat hipersensibilitate la heparina sau la celelalte componente din produs, si nici in cazul celor care sufera de purpura, de trombocitopenie, de hemofilie sau diateza hemoragica (hemoragii multiple);
prospect lioton gel

Precautii si atentionari

Gelul topical se administreaza numai pe suprafete inchise si in niciun caz nu se aplica pe ranile deschise, cu atat mai mult daca ele sangereaza sau prezinta infectii locale. El nu se aplica nici pe mucoase si nici pe suprafete mari de corp. Intrucat atunci cand este aplicat local pentru o perioada indelungata poate duce la aparitia unei hipersensibilitati (temporare) in zona respectiva, se recomanda administrarea acestui medicament cu prudenta.


Administrarea de heparina sodica mareste timpul de producere a protrombinei in cazul pacientilor care primesc si anticoagulante orale.

Sarcina si alaptarea

La momentul actual, nu exista date care sa confirme sau sa infirme siguranta folosirii acestui produs in timpul sarcinii si in timpul alaptarii. Totusi, utilizarea este considerata sigura, cu mentiunea ca acest produs trebuie utilizat intr-un astfel de caz pentru o perioada scurta de timp si doar la indicatia medicului.

Lioton Gel poate fi administrat si de catre persoanele care conduc autovehicule sau care folosesc utilaje grele.

Administrare si dozaj

Administrarea se face la suprafata tegumentelor aplicand 3-10 cm de gel (in functie de suprafata). Aplicarea se poate face pana la de 3 ori pe zi, fara sa se depaseasca acest numar.

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5