Essentiale Forte N Hepatoprotector – Prospect si indicatii

Essentiale Forte este un hepatoprotector bazat pe fosfolipide esentiale extrase din seminte de soia. Este un medicament bazat pe 3-sn-fosfatidil oclina, ulei de soia rafinat, ulei de ricin hidrogenat, gelatina si alti excipienti traditionali. Acest medicament este utilizat de obicei pentru probleme ca:
1) lipsa poftei de mancare;
2) senzatie de presiune sau de durere in partea dreapta, corespunzatoare ficatului, cauzate fie de consumul indelungat de substante nocive, consum de alcol, administrare de steroizi anabolizanti pe cale orala, manlnutrititie sau chiar de problemele cauzate de hepatita.Essentiale Forte N nu se recomanda persoanelor are prezinta alergie la substantele pe baza de soia. Intrcat acest produs contine ulei din seminte de soia, exista in cazul persoanelor cu sensibilitate la asa ceva, rissc de aparitie a unui soc alergic sever.

De asemenea, este important sa stiti ca daca vreunul dintre simptome se resimte mai puternic odata cu administrarea acestui produs, trebuie oprita de indata administrarea si consultarea unui medic, desi sansele ca acest lucru sa se intample sunt foarte mici. De asemenea, administrarea acestui medicament nu inlatura obligativitatea de a renunta la consumul de substante nocive care pot altera functiile si starea ficatului.

Mod de administrare

Acest produs se administreaza dupa cum urmeaza:
a) la copii cu varsta de sub 12 ani nu se administreaza, nu pentru ca ar fi periculos, ci pentru ca nu exista studii clinice specifice cu acest medicament care sa ateste utilizarea de Essentiale Forte N in siguranta;
b) la adulti si copii cu varsta de peste 12 ani se vor administra 3 portii, adica cate 2 capsule de 3 ori pe zi, respectiv un total de 1800 de miligrame de fosfolipide din seminte de soia pe zi. Se administreaza cel mai bine in timpul meselor principale, de preferinta cu o cantitate suficienta de apa.

Administrarea cu alte medicamente

essentiale-forte-nExista riscul ca administrarea de fosfolipide sa necesita ajustarea dozelor de medicamentatie anticoagulanta, motiv pentru care trebuie sa spuneti medicului sau farmacistului de aceasta combinatie.

Administrarea acestui medicament nu influenteaza nici capacitateade a conduce vehicule, nici de a manevra utilaje grele, pe lista posibilelor efecte secundare neaflandu-de stari de vertij, somnolenta sau altele similare.

De asemenea, acest medicament nu trebuie administrat de catre gravide, intrucat nu exista studii facute pe aceasta categorie de utilizatori, care sa ateste administrarea in deplina siguranta, desi fosfolipidele sunt o componenta naturala si majoritara a corpului nostru.

In cazul in care nu ati reusit sa va administrati acest medicament o zi, reluati de a doua zi fara sa dublati dozele pentru a compensa.

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5