Centrul de transfuzii in Cluj – program si adresa

Centrul de transfuzii (sanguine) din Cluj se afla pe strada Strada Nicolae Balcescu numarul 18. Pentru cei care nu stiu exact traseul, iata o harta:
transfuzii cluj
Centrul se afla in locul simbolizat cu A, iar intrarea pentru donatori se face prin lateral. Numarul de telefon pe care il puteti folosi pentru a afla toate informatiile despre procedurile de donare este +40 264 597 120.


Programul de functionare este de luni pana vineri intre orele 7-13. Pentru cei care nu stiu strazile din Cluj, cel mai simplu este sa ajunga la fostul complex Leul. Apoi vor trebui sa mearga pe straduta din dreapta cladirii pana la a doua intersectie, dupa care vor trebui sa faca stanga pentru aproximativ 100 de metri.

In principiu, oricine poate dona sange la Centrul de Transfuzii din Cluj, cu conditia sa fie sanatos si sa aiba localitatea de resedinta in Cluj (de preferinta). In principiu, doamnele de acord prefera sa ii accepte pe donatorii cu domiciliul (sau cu viza de flotant) in localitate, intrucat au fost cazuri de oameni care au donat mult mai des decat limita legala in diferite centre ale tarii, cel mai probabil pentru a face rost de bonurile de masa obtinute. Totusi, exceptii se pot face in situatiile de urgenta, asa ca apelati cu incredere.

Donatul de sange este sigur, deloc dureros si poate salva viata mai multor oameni! E o experienta placuta, cu multiple beneficii pentru sanatate.

Alte centre de transfuzii in tara:
1) in Piatra Neamt;
2) in Oradea;

Distribuie acest articol!

Articole recente

5 Responses to “Centrul de transfuzii in Cluj – program si adresa”

 1. Tommy says:

  Nu ii nedureros…este o experienta usor neplacuta( durere usoara) care poate fi urmata de ameteala trecatoare…e un sacrificiu, dar salveaza vieti

 2. alex says:

  Degeaba faceti campanii de donare si incercati sa atrageti donatori. Donatori sunt cati vrei, cadre medicale dispuse sa isi faca meseria sunt prea putine. Am fost vineri, 08.07.2016 la clinica de donare din Cluj sa donez, fara sa astept vreun bilet la concert sau cadou sau ceva, ci pur si simplu pentru ca am o grupa de sange rara si RH negativ si ma gandeam ca poate cineva are nevoie. Am ajuns la receptie la 12.10 si mi s-a spus senin “AZI NU SE MAI DONEAZA”, desi programul era pana la 13.00. Fara explicatii, fara scuze, fara alte intrebari, doamna de la receptie si-a luat privirea de la mine si punct. Am ramas interzis, am plecat cu un gust amar si cu o tristete ca traiesc in asemenea tara. Poate stiti voi vreo explicatie, poate dureaza donarea mai mult de 1 ora si nu se mai putea in cele 50 minute ramase din programul ‘doamnelor”, poate…..

  • Simo says:

   Iti inteleg frustrarea Alex si iti dau dreptate. Aspectul acesta se intampla in multe domenii din pacate. Chiar ar putea si sambata dimineata sa fie deschis centru, avand o importanta covarsitoare in sanatate.
   Ce vreau sa iti transmit este sa nu renunti, nu te impiedica de ipocrizia unora, sunt vieti care depind de asta, iar acest lucru e cel mai important. Daca nu ai revenit in urmayoarea zi lucratoare, fa-o cat mai repede.
   O zi frumoasa!

 3. Florin says:

  Mergeti si donati daca sunteti curati si sanatosi; e un ajutor real pentru oameni bolnavi si benefic pentru sanatatea celui care doneaza. Nu doare, nu mori, iti afli grupa de singe (daca nu ti-o stii), nu iei boli, nu striga nimeni la tine, nu te scoate nimeni la tabla, nu te asculta, nu se dau note.

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5