Cate calorii are Coca Cola?

Coca Cola este una dintre cele mai populare, daca nu chiar cea mai populara bautura nealcoolica carbogazoasa din lume. Gustul dulce, placut si continutul mare de cofeina fac ca aceasta bautura sa fie un suplinitor pentru cafea foarte des folosit. Totusi, cei care consuma aceasta bautura ar trebui sa fie constienti ca, cel putin versiunea cu zahar, are calorii provenite din zaharuri, carbohidrati simpli, care pot duce la o ingrasare relativ rapida, in functie de metabolism.

Exista trei versiuni de Coca Cola pe piata:1) Coca Cola cu zahar: 10,6 grame de carbohidrati la 100 de ml, deci aproximativ 42 de calorii. Asta inseamna ca un pahar de 250 de ml se afla 105 calorii, iar intr-un litru, 420 de calorii;
2) Coca Cola light: 1 calorie la 100 de ml, deci nu prezinta pericol de ingrasare;
3) Coca Cola Zero: 0 calorii (testat pe propria piele cu un glucometru, care nu a inregistrat nicio crestere a glicemiei dupa un litru de suc), deci poate fi folosita in diete pentru perioadele in care utilizatorii au pofta de dulce.

Aceasta bautura trebuie consumata responsabil, pentru ca in anumite conditii poate greste glicemia destul de mult, iar consumul indelungat de bauturi acide, fie ele si usor acide, poate face rau organismului.

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5