Beneficiile dietei ketogenice


Despre dieta ketogenica am vorbit pe larg in postul acesta. Nu am pus accent pe beneficiile dietei ketogenice, motiv pentru care acest articol se vrea a fi o continuare a celui scris in urma cu un an. Aceasta dieta nu ajuta oamenii sa piarda tesutul adipos, ci are o multime de alte efecte benefice, printre care si:
1) Scade hipertensiunea arteriala. Practic, eliminandu-se retentia de apa din corp ca urmare a eliminarii carbohidratilor, se pierd cateva kilograme de apa, ori asta inseamna automat o tensiune arteriala mai mica.
2) micsoreaza nivelul colesterolului rau, LDL, fara sa actioneze si asupra HDL-ului, colesterolul bun. Asta implica reducerea sanselor de aparitie a bolilor de inima si a diabetului zaharat.
3) scade nivelul trigliceridelor din corp.
4) scadere drastica a nivelului de proteina C reactiva si de proteina HBA1c, ambele asociate cu boli de inima. De fapt, sunt markeri pentru procesele inflamatorii si pentru bolile cardiace.
5) mai multa energie. Chiar daca primele zile de dieta vor fi zile grele, in care organismul se va chinui sa inlocuiasca glucoza cu o sursa lipidica de energie, dupa aceea corpul va avea mai multa energie decat in mod normal;
6) piederea kilogramelor in plus va imbunatati somnul si va reduce sau chiar va elimina sforaitul. In plus, perioadele de somn, implicit ciclul circadian controlat de hipotalamus, vor fi imbunatatite. Multi sportivi care tin aceasta dieta in perioadele de dieta raporteaza ca se simt mai odihniti dupa 5-6 ore de somn decat dupa 7-8.
7) senzatia de foame nu va mai fi foarte intensa. Acest lucru se explica in urmatorul mod: grasimile se digera greu, asigurand un flux continuu de energie in corp. In plus, centrii foamei si ai setei sunt foarte apropiati in creier, iar cum in dieta ketogenica aportul de apa este foarte mare, senzatia de foame este adeseori pacalita.
8) exista dovezi care atesta ca o dieta bazata exclusiv pe proteine, grasime si fibre regleaza activitatea sistemului nervos, in special pe cea a neurotransmitatorilor serotonina si dopamina.
9) vindeca unele probleme gingivale eliminand PH-ul cavitatii bucale.

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5