BAETC 2019 – cea mai medicala tabara din Romania!

De regula, nu postez lucruri personale pe acest site, insa cele 2 saptamani petrecute alaturi de cei de la Organizatia Studenteasca de Medicina de Urgenta de la Targu Mures in cadrul BAETC (Basic and Advanced Emergency Training Camp) nu au cum sa nu merite un articol scris din suflet.

Mai intai, multumiri OSMU pentru amabilitate si pentru oportunitate si tuturor celor care au fost acolo, de la care m-am straduit sa invat cat de mult, chiar daca lipsa de experienta (a mea, in domeniul urgentelor de adulti, zona mea de confort fiind urgentele pediatrice) si-a spus cuvantul adesea.

Ce e BAETC? E o tabara medicala in care, vreme de 2 saptamani, studenti la medicina si voluntari SAJ/SMURD din toata tara merg in capitala urgentelor medicale, la Targu Mures, acolo unde au parte de cursuri de medicina de urgenta, workshop-uri si simulari de caz (care va garantez, sunt foarte intense), dar si drumetii, treasure hunt si eventimente sociale. Voluntarii sunt impartiti pe echipe si fiecare echipa va concura impotriva celorlalti in cadrul activitatilor si, totodata, fiecare echipa va trebui sa mearga intr-o garda la UPU.

Eu, unul, am nimerit in echia ALBASTRA, probabil cea mai vesela echipa din intreaga tabara, dar si cei mai lipsiti de experienta, lucru care s-a vazut adesea la simularile de caz. Acum, nu o sa scriu despre tot ce s-a petrecut acolo, ca sa nu stric surpriza celor care nu au fost inca, dar pe scurt, noi am avut parte de:
– cursuri de dimineata de la 9 pana aproximativ in jurul orei 12
– pauza de masa, cu masa asigurata de organizatori
– ateliere practice si simulari de caz, atat medicale, cat si de trauma in centrul de pregatire SMURD (care e absolut bestial!)
– evenimente sociale
– cel putin o garda in UPU
– drumetie (la care nu am participat pe motivul unei glezne avariate)
– trip la Sovata!
– treasure hunt (pe care as fi vrut sa il castigam, dar norocul nu a fost de partea noastra).

O sa va las cateva poze, care sper sa fie graitoare:

1. In garda echipei Albastre. UPU din Targu Mures e imens, bine organizat si intimidant pentru cei fara experienta in spital. Pe cuvant!
garda la BAETC 2019

2. La una dintre primele simulari de caz, incercand sa para ca aveam habar ce faceam.
BAETC 2019

3. Poza cu echipa Albastra, fete care mi-au ramas dragi si Bogdan (ghidul nostru), pe care l-am amenintat zi de zi ca ii fac review de rau, dar evident, in gluma. Omul si-a dat silinta si a fost mai mult decat ok.
echipa albastra la BAETC 2019

4. Aici eram la Treasure Hunt cu Iulia, despre care am zis in repetate randuri mai in gluma, mai in serios, ca a fost adevaratul coordonator al echipei Albastre. Probabil unul dintre cei mai faini si mai plini de viata oameni pe care i-am cunoscut!
treasure hunt la BAETC 2019

5. Simulari de caz in padure, in care am invatat ce poti face pentru un pacient traumatizat atunci cand ai putine resurse la dispozitie.
simulari de caz in padure

6. In cadrul celei mai intense simulari de caz. Jur, cand mi-am dat jos manusile, curgea apa din ele.
simulare de caz baetc 3

Si serios ca au mai mult multe alte activitati, dar nu are rost sa va stric surpriza. A meritat cu varf si indesat, mai ales ca am prins o vreme absolut superba, care ne-a permis sa ne bucuram din plin de activitati.

Am plecat de la BAETC cu un mare nod in gat, ba chiar cu inima franta. Daca citesti articolul asta si ai ajuns pana aici si inca ai dubii, lasa-le la o parte, e o experienta care isi merita banii si care te va schimba in bine. Habar nu ai cat de multe poti invata in 12 zile dar si ce prietenii stranse poti lega!

Personal, abia astept sa ma intorc la CongrEMs, despre care o sa revin cu un articol cand va fi cazul!

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5