Admitere UMF Cluj 2018 – informatii, sfaturi si recomandari

Acest articol se vrea a fi un preambul pentru cei care doresc sa sustina examenul de admitere la UMF Cluj in 2018. De asemenea, inca de la inceput, va recomandam sa salvati accest link, pentru ca pe masura ce apar date noi despre examenul de admitere, dar si de simulare, el va suferi modificarile necesare pentru a va informa cu toate cele necesare pentru a putea participa la examenul de admitere. Mai jos aveti si o lista de carti pe care le puteti folosi pentru a va putea pregati eficient pentru acest examen, cat si o serie de sfaturi.

Cateva informatii:1) De regula, examenul de admitere va avea loc in a doua jumatate a lunii iulie, de regula dupa 2 saptamani de la afisarea notelor la examenul de bacalaureat, iar examenul de simulare a admiterii undeva in luna mai. De regula, examenul de simulare era la finalul lunii mai, insa in 2017 a fost organizat pe data de 6 mai. Vom anunta din timp de indata ce vom sti cu siguranta.

2) Taxa de participare la examen este in jur de 300 de lei.

3) Examenul consta in 50 de grile, 25 de intrebari din biologie si 25 de intrebari din chimie. Cei care vor sa intre la Farmacie au de ales intre chimie organica sau anorganica si iar biologia este cea vegetala. De asemenea, cei care vor sa intre la specializari de 3 ani vor trebui sa dea examen din 4 capitole (Sange, Circulator, Osos si Respirator) din care se vor face 30 de intrebari de tip grila.

4) Timpul alocat examenului este de 2 ore, indiferent de specializarea dorita.

5) Inscrierile se fac cu cateva zile inainte de examen, candidatii avand posibilitatea sa ramana cazati (contra cost) in caminele Universitatii.

6) Rezultatele se afiseaza in aceeasi seara. In 2017, rezultatele au fost afisate si pe strada Victor Babes, la sediul Universitatii, cu mult inainte ca site-ul sa poata fi accesat.

7) Culegerile de grile pot fi achizitionate de la biblioteca universitatii, dar si de la xeroxurile din zona. Preturile la cartile originale au scazut mult, asa ca nu e un efort financiar prea mare daca vreti sa le luati originale.

Grad de dificultate si alte informatii

In ceea ce priveste gradul de dificultate, consider ca este usor superior celor din culegerile de grile recomandate. Sunt utile, insa, pentru ca obisnuiesc creierele candidatilor cu modul de gandire al celor care fac grilele. Recomand pentru asta si grile de la alte centre (Timisoara pentru fixarea detaliilor, Craiova pentru grile cu cele mai obscure detalii de prin manuale, Bucuresti pentru grile inteligente, mai ales pe parte de chimie).
umf cluj iuliu hatieganu
Iata cateva carti care va pot fi de folos si care au ajutat deja mii de oameni sa faca primul pas spre o viitoare cariera de doctor, farmacist, asistent:
1) Manualul de clasa a XI-a de Biologie, editura Corint Educational – este manualul oficial din bibliografie, util atat celor care dau la Medicina (atat Dentara, cat si Generala), cat si celor care dau la celelalte specializari de 3 ani. Il gasiti la cel mai bun pret AICI, unde uneori puteti beneficia si de transport gratuit!

2) Compendiu de anatomie si fiziologie umana – scris de aceiasi autori (despre care am scris AICI). Este o editie ceva mai complexa, menita sa explice anumite detalii care nu sunt detaliate prea bine, dar nu trebuie sa va bazati doar pe aceasta carte, chiar daca este facuta de catre aceiasi autori, intrucat contine mult mai multe detalii care nu intra in bibliografie.3) Personal, va recomand si grilele de chimie de la UMF Carol Davila. Le gasiti AICI, iar motivul acestei recomandari are la baza faptul ca sunt grile destul de dificile, care depasesc un pic gradul de dificultate si materia din bibliografie de la Cluj, dar care va vor ajuta sa ganditi un pic altfel. Pe mine m-au ajutat foarte mult, chiar daca greseam la inceput mai mult de jumatate.

Restul de carti de grile de la alte centre le puteti procura de pe grupurile de admitere sau de la xeroxurile din centrele de admitere sau chiar de la bibliotecile universitatilor, in functie de buget si preferinte.

Distribuie acest articol!

Articole recente

2 Responses to “Admitere UMF Cluj 2018 – informatii, sfaturi si recomandari”

  1. Denisa says:

    Pe mine m-au costat puțin peste 100 de lei cărțile xeroxate pentru admiterea la nutritie master la Umf. Cartile in original presupun ca ar fi fost mai scumpe.

  2. Gabi says:

    Anul acesta grilele pe site au fost accesibile mult mai repede ca anii trecuti, tho.

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5