Admitere UMF Cluj 2015

La data scrierii acestui articol nu s-au anuntat datele oficiale privind admiterea la UMF Cluj in anul 2015, indiferent de specializarile urmarite. Totusi, bazandu-ne pe faptul ca se va respecta acelasi program ca in anii precedenti, lucrurile pe care trebuie sa le stiti sunt urmatoarele:
1. va fi un examen care va fi simularea oficiala a examenului de admitere. De obicei, are loc cu fix 2 luni inainte de data admiterii, astfel ca cel mai probabil, va pica pe 23 mai 2015, urmand ca admiterea sa aiba loc pe 25 iulie (intr-o zi de sambata).2. metodologia examenului oficial va aparea undeva in luna februarie/martie, iar cam tot atunci vor aparea si cartile cu noile grile. De regula, grilele nu se schimba foarte mult de la an la an. De exemplu, in 2014 nu s-au schimbat decat cateva grile la fiziologie la biologie si prea putin la chimie. In schimb, s-au corectat raspunsurile gresite. Le puteti comanda direct de la biblioteca sau le gasiti si la centrele de copiere din jurul facultatii
3. taxa de participare la examenul de simulare va fi in jurul sumei de 250 de lei pentru cei care vor sa de la Medicina Generala sau la Medicina Dentara, respectiv de 150 de lei pentru cei care vor sa dea la specializari precum Radiologie, Tehnica dentara etc. In baza acestor sume se vor organiza cursuri la bioloie si chimie, in functie de specializarea aleasa, urmand ca tabelele cu listele de participanti si repartizarea lor in amfiteatre sa fie publicata in ultimele zile de dinainte de examen. Participarea la cursuri nu e obligatorie, insa nu se poate participa la simulare fara a fi platit anterior taxa.
4. examenul de admitere va avea loc in luna iulie. Pentru a intra in examen este necesara depunerea unui dosar si plata unei taxe de 300 de lei (cel putin asa a fost in 2014). Lista cu cei inscrisi in functie de specializarea lor, cat si repartizarile vor fi afisate cu cateva zile inainte de examen pe site-ul oficial al celor de la UMF Cluj.

Recomandari:1) Sfatul meu este sa participatila cursurile organizate inaintea examenului de simulare, caci aveti sansa sa-i intrebati direct pe profesorii din cadrul UMF eventualele neclaritati, plus ca aveti sansa sa va intalniti viitorii colegi. In plus, e un prim contact cu concurenta, care va va mentine motivati.
2) Nu va speriati de eventualele zvonuri. Multe sunt nefondate, iar altele sunt aruncate doar de dragul de a starni panica;
3) Nu va lasati cu materia pe ultima suta. E ok sa forjati in ultimele 8 saptamani, insa atunci doar pentru a prinde eventualele chichite si pentru a nu uita lucrurile acumulate pana atunci. Altfel, daca va deprivati de somn si va incarcati cu cafea sau Cola 0, veti fi mult mai agitati, iar randamentul va fi scazut. Stiu cazuri de oameni care au facut asta si au picat, chiar daca erau pregatiti.

Acest articol va primi update-uri pe masura ce vor aparea informatii. Un like la pagina de Facebook, eventual si un bookmark va vor prinde bine.
PS: pentru eventualele discutii despre admiterea din anul 2015 la UMF Cluj, folositi cu incredere sectiunea de comentarii, dar si grupul de facebook dedicat.

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5