Thiossen 600 mg – prospect si informatii pentru utilizator

Ce este Thiossen? Este un medicament pe baza de acid tioctic, un produs care se sintetizeaza in mod normal si in organism, folosit in tratamentul neuropatiilor diabetice. Este un medicament care se indica in tratamentul bolnavilor de diabet, nu pentru a tine sub control glicemia, ci pentru a preintampina problemele cauzate de neuropatia diabetica periferica, adica de afectarea neuronilor/nervilor din zonele periferice ale corpului (degetele de la membre, mai ales cele inferioare).Printre simptomele cauzate de polineuropatia diabetetica cu care o buna parte dintre bolnavii de diabet se confrunta, se afla:
a) senzatii de furnicaturi
b) senzatie de arsura la nivelul talpilor
c) parestezii (senzatie de amorteala si furnicaturi) la nivelul zonelor afectate
d) sensibilitate modificata la nivelul zonelor afectate.

Ce contine Thiossen 600 mg?

Acest medicament contine substanta activa, acidul tioctic, alaturi de excipienti. Fiecare tableta contine o cantitate de 600 de mg de acid tioctic.

Ce este acidul tioctic? Este un acid care se mai numeste si acid lipoic (acid alfa-lipoic) care este derivat sulfuros din acidul caprilic (un acid carboxilic cu 8 atomi de carbon in structura) cu rol antioxidant, care reduce activitatea inflamatorie si previne oxidarea membranelor neuronale (si nu numai) de catre speciile reactive de oxigen. Studiile recente ca administrarea unor suplimente cu aceasta substanta activa reduce valorile marker-ilor inflamatorii, cum ar fi valoarea Proteinei C Reactive, Interleukina 6 sau TNF-alfa (factorul de necroza tumorala), de unde s-a demonstrat si efectul antiinflamator si antioxidant.

Cum se administreaza acest medicament?

Doza recomandata este de 1 comprimat de 600 de mg pe zi, fara sa existe restrictii cu privire la perioada de administrare. Diabetul este o boala cronica care necesita in permanenta tratament, iar Thiossen vine ca un adjuvant protector neuronal in combaterea neuropatiei diabetice, proces care poate aparea oricand si care odata instalat, e permanent.

Atentionari si precautii

Acest medicament nu se va utiliza de catre cei care prezinta alergie la acid tioctic sau la oricare dintre excipienti si, teoretic, nu se recomanda copiilor si adolescentilor, deoarece nu sunt suficiente informatii care sa ateste siguranta utilizarii pentru adolescenti si copii.

La pacientii de origine coreeana sau japoneza, administrarea de acid tioctic/lipoic poate duce la dezvoltarea unei boli numite sindrom insulinic comun, in care glicemia, cantitatea de zaharuri din sange, scade marcat, iar aceasta conditie medicala poate aparea si la pacientii caucazieni.
thiossen

Interactiune cu alte medicamente

Trebuie sa spuneti doctorului daca in schema de tratament aveti incluse substante precum:
a) cisplatina, care este o substante folosita in tratamentul cancerului.
b) alte medicamente antidiabetice, fie ele antidiabetice orale sau insulina. In prima faza, administrarea de Thiossen poate scadea glicemia, ceea ce inseamna ca in eventualitate in care acest lucru se intampla, trebuie reglate dozajele celorlalte medicamente antidiabetice de catre medicul dumneavoastra.

Alte atentionari si efecte adverseAcest medicament nu trebuie consumat impreuna cu bauturi alcoolice, deoarece alcoolul poate scadea efectele substantei active. De altfel, alcoolul nu este recomandat catusi de putin bolnavilor de diabet, putand accelera degradarea neuronala.

De asemenea, acest medicament nu este recomandat femeilor gravide decat doar daca este absoluta nevoie sa inceapa tratamentul, lucru pe care numai medicul diabetolog il poate stabili.

Soferii trebuie sa tina cont ca exista posibilitatea de aparitie a unor mici tulburari de vedere temporare, insa aceste efecte secundare sunt foarte rare si in general, nu prezinta un pericol.

Acest medicament se administreaza pe cale orala. In principiu, nu exista alte efecte secundare decat cele deja mentionate, iar rata lor de aparitie este foarte mica. In cazul in care suspectati aparitia unor probleme in corelatie cu administrarea acestui medicament, adresati-va medicului sau farmacistului.

ATENTIE! Acest articol este rescris dupa prospectul Thiossen si nu substituie consultarea prospectului si nici sfatul medical specializat. Consultati medicul sau farmacistul inainte de a va administra acest medicament!

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5