Supozitoare cu glicerina pentru adulti – 2100 mg


Acest medicament este dedicat adultilor si este produs de catre cei de la Antibiotice S.A., companie localizata pe strada Valea Lupului, nr. 1, 707410, Iasi. Compozitia acestui medicament este in totalitate glicerina, la care se adauga excipientii obisnuiti, apa purificata si stearatul de sodiu.

Ce este glicerina? Este o substanta cu multiple utilitati medicale, desi in esenta este un alcool trihidroxilic, in sensul ca pe molecula de glicerina se gasesc trei grupari “-OH”, de unde si solubilitatea marita in apa. In terapiile medicale, aceasta substanta este folosita majoritar ca lubrifiant sau umectant, motiv pentru care exista supozitoare cu glicerina, creme pentru fata (de barbierit, in special), sapunuri, siropuri de tuse, pasta de de dinti, toate avand in compozitie aceasta substanta.

Mod de actiune si compozitie

O cutie contine contine 12 supozitoare, fiecare dintre ele avand 2100 de mg. De regula, ele se administreaza cu scopul de a utiliza procesul de defectie in perioara de convalescenta de dupa o interventie chirurgicala sau chiar inaintea unei rectoscopii. Modul lor de actiune este simplu: irita mucoasa anala, ceea ce duce la aparitia unui efect hiperosmotic. Cu alte cuvinte, mucoasa anala se umecteaza, plus ca faciliteaza intregul proces al defectiei.
supozitoare glicerina 2100 mg

Mod de administrare

Toate supozitoarele se introduc in zona rectala, numai DUPA INDEPARTAREA AMBALAJULUI. Se introduc folosind mai intai partea mai ascutita a supozitorului. Atunci cand ele trebuie administrate in vederea examenului endoscopic, ele se vor introduce cu circa 5-25 de minute inainte de examenul propriu-zis.


Exista riscul unor reactii adverse? Da, dar ele apar extrem de rar, de regula pe fondul utilizarii excesive sau pe o perioada indelungata de timp. Senzatiile resimtite sunt de arsura usoara, care se diminueaza treptat. In cazul in care experimentati senzatii de arsura, e recomandat sa vorbiti cu medicul curant sau cu un farmacist.

Contraindicatii si precautii

Supozitoarele cu glicerina nu trebuie utilizate daca utilizatorii au alergie la glicerol (denumire chimica menita sa puna in vedere prezenta grupei “-OH” in molecula. Ele sunt doar adjuvantem care actioneaza doar asupra defecatiei, nu si asupra digestiei. Practic, pentru o digestie imbunatatita se recomanda o dieta bogata in fibre. Ele nu trebuie utilizate pe fondul unor afectiuni rectale, indiferent de originea lor, decat cu acordul medicului, iar in cazul constipatiei, ele nu trebuie utilizate pe o parioada mai mare de 10 zile.

Bibliografie: prospectul produsului.

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5