Nostamine picaturi nazale – prospect si pret

Ce este Nostamine? Este un medicament sub forma de picaturi nazale sau sub forma de solutie din clasa decongestionantelor si antialergicelor de uz oftalmologic sau mai simplu spus, desfunda nasul si elibereaza senzatiile de arsura, congestie si de inflamatie de la nivelul ochilor si/sau al nasului.

Este un medicament contine 0,5 miligrame de nafazolina si 0,5 mg de maleat de clorfeniramina per mililitru, la care se adauga excipienti precum acid boric, citrat de sodiu, apa purificata etc.In ceea ce priveste modul de actiune si indicatiile terapeutice, se pot diferentia doua categorii:

a) pentru tratamentul simptomatic al unor probleme oftalmologice, se foloseste de obicei in tratarea unor simptome precum edem periorbital, hiperemie conjunctivala intalnita in cazul celor mai intalnite forme de conjunctivita (alergica nespecifica sau catarala), precum si in tratarea iritatiilor oculare minore.

b) pentru ramura ORL, se trateaza simptomatic rinitele alergice.

Poate avea Nostamine reactii alergice?

Ca orice medicament, acesta poate provoca reactii alergice. In functie de tipul de utilizare al acestui medicament, avem doua categorii:

a) dureri de natura oftalmologica: se manifesta foarte rar si sunt reprezentate de senzatii de vedere neclara sau incetosata, de senzatia de corp strain la nivelul orbitei, de sensibilitate la luina, hiperemie sau chiar chemozis, adica tumefactia membranei exterioare. Pot aparea si senzatii de uscaciune a mucoasei, dureri de cap si stari de somnolenta, dar foarte rar.

b) probleme de natura ORL: aparitia senzatiilor de arsura ale mucoasei nazale, senzatii de stranut sau chiar rinita atrofica in cazul celor care abuzeaza de acest medicament. In cazul celor care folosesc prea des acest medicament, exista risul de aparitia tremorului, insomnie si oboseala nejustificata.

Nostamine nu se recomanda:

Acest medicament nu este recomandat in cazurile urmatoare:
a) persoane care sufera de boli de inima severe;
b) persoane care sufera de glaucom;
c) persoane cu rinita atrofica;
d) alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului, fie la nafazolina sau clorfeniramina sau la oricare dintre excipientii mentionati pe prospect.
nostamine

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5