Maleza – definitie


Termenul de maleza se refera la o stare generala de discomfort, o stare bolnavicioasa in care oamenii nu au un simptom anume, ci mai degraba o senzatie de rau. Termenul acesta nu este neaparat specific medicinei, el putand fi folosit pentru a descrie orice stare negativa a unui proces sau a unei institutii, insa este cel mai adesea folosit in literatura medicala.

Cu alte cuvinte, maleza se refera la o senzatie nespecifica, care de cele mai multe ori, este semnalul de alarma care atrage atentia oamenilor ca ceva nu este in regula cu ei. Totusi, datorita faptului ca poate fi asociata cu o multime de boli, este nevoie de consultatia atenta a unui medic pentru a afla exact care este cauza disconfortului resimtit.

Cateva dintre bolile asociate cu aceasta stare de rau:
1) bronsita sau pneumonia;
2) mononucleoza infectioasa;
3) boala lyme;
4) sindromul imunodeficitar;
5) insuficienta cardiaca;
6) tuberculoza;
7) diferite boli acute sau cronice ale ficatului si/sau ale rinichilor;
8) artrita reumatica;
9) lupus;
10) sarcoidoza;
11) diabetul;
12) diferite boli ale sistemului endocrin;
13) medicamente anticonvulsive, antihistaminice, betablocante si altele;

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5