Injectare cu acid hialuronic – ce trebuie sa stiti!

Termenul de acid hialuronic, pentru neinitiati, pare la prima vedere usor agresiv, daca nu cumva chiar toxic pentru organismul uman, in ciuda faptului ca e folosit in numeroase proceduri medicale de infrumusetare si nu numai.

Ce este acidul hialuronic? Este o substanta care se gaseste in corpul uman (la adultul de talie medie gasindu-se, in general, 15 grame, din care 5 grame sunt degradate si refacute la fiecare ciclu de 25 de ore), cu caracter hidrofil, a carui rol este de a stimula si facilita retinerea apei in organism, alaturi de colagen. Se gaseste alaturi de colagen, a carui componenta si este, de unde implicit, are un rol important in procesele biologice.

De ce vorbim de injectare acid hialuronic? Pentru ca e o substanta des folosita in tehnicile medicale de infrumusetare si nu numai, fiind unul dintre cei mai buni agenti anti-imbatranire pe care ii avem disponibili si, totodata, unul dintre cei mai siguri.

De fapt, de ce atata valva in jurul acestei substante? In primul rand, pentru ca este o substanta usor de sintetizat, care aduce beneficii reale nu doar celor care apeleaza la servicii de infrumusetare, ci si in cazurile post-operatorii dupa operatii complexe, mai ales de rezectie de tumori sau mai rau, membre.
acid hialuronic

E drept ca se spune ca aceasta substanta se gaseste si in alimente, insa efectul e unul intarziat si presupune un consum zilnic si in cantitate mare, ori soia si altele asemanatoare nu sunt tocmai cele mai bune alimente pentru corpul uman, plus ca randamentul e destul de scazut.

In schimb, procedurile interventionale pe baza de acid hialuronic ofera rezultate rapide, sunt sigure si fara efecte secundare. Cele mai comune proceduri presupun injectiile cu acid hialuronic in buze, in zona sprancenelor si a ridurilor, pentru a intinde zonele respective si pentru a incetini procesul de oxidare in zonele respective, implicit pentru ca efectul de piele imbatranita sa dispara. In plus, micile defecte din zonele respective se pot corecta usor, pielea ramanand cu un aspect natural si cu o textura placuta. Procedurile sunt rapide si lipsite de riscuri, cu mentiunea ca dupa interventie sa fie repectate o serie minimala de recomandari, precum interzicerea consumului de alcool pe o perioada de 24 de ore, evitarea exercitiilor fizice si evitarea expunerilor la temperatura extrema.

Pentru cei din zona Transilvaniei (si nu numai), am auzit numai lucruri bune despre cei de la clinica Dermisana, specializata in chirurgie dermatologica, proceduri pe baza de acid hialuronic si in general, toata gama de proceduri ce tin de sectorul de dermato-estetica.

 

Distribuie acest articol!

Articole recente

One Response to “Injectare cu acid hialuronic – ce trebuie sa stiti!”

  1. Gabi says:

    Sincer, si eu am auzit despre clinica aceea pe care ai mentionat-o dpar lucruri bune, deci cred ca e okey.

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5