Ibutin 300 mg – prospect si indicatii terapeutice


Ibutin 300 mg este un medicament produs de Galenica SA si distribuit de ZENTIVA SA. Face parte din grupa medicamentelor folosite in tratarea tuburarilor sistemului digestiv, mai precis in tulburarile intestinale functionale. Se utilizeaza in special pentru a trata tulburarile de tranzit, precum si tulburarile functionale ale cailor biliare. De asemenea, asigura calmarea simptomelor si a disconfortului cauzat de problemele digestive

Contraindicatii

Ibutin nu este recomandat persoanelor care prezinta hipersensibilitate la trimebutina (care este substanta activa principala a acestui medicament), precum si la oricare dintre excipientii de mai jos. De asemenea, se recomanda ca inainte de acest produs, sa se excluda impreuna cu medicul de familie sau cu medicul curant afectiuni organice de-a lungul tubului digestiv, precum si afectiuni ca ocluzii sau enterite (inflamatoare).

Continut

O cutie poate cutine 1-2 blistere a cate 10 comprimate filmate cu trimebutina, cu eliberare prelungita. Un comprimat contine 300 mg de trimebutina, precum si excipienti ca lactoza monohidrata, acid tartric, povidona, hipromeloza, dioxid de siliciu etc. Produsul este interzis si pacientilor care sufera de insuficienta renala.
ibutin

Atentionari Speciale

Acest medicament este dedicat strict adultilor, intrucat forma de prezentare, cat si concentratia mare, nu sunt in combinatia propice pentru copii. De asemenea, acest medicament nu este recomandat celor cu intoleranta la lactoza, precum si la persoanele cu malabsorbtii ale glucozei, respectiv galactozei.

Efectul in sarcina: nu exista date care sa indice un potential pericol, plus ca studiile efectuate pe animale nu au relevat pericole. Totusi, pentru a se elimina orice pericol, se recomanda evitarea acestui medicament in primul trimestru de sarcina, urmand ca in celelalte 2 trimestre si in timpul alaptarii, acest medicament sa fie folosit doar in situatiile in care este neaparata nevoie.

Ibutin 300 mg nu interactioneaza cu alte medicamente si nici nu induce efecte secundare adverse. Pana la data scrierii acestui articol (conform prospectului), nu se cunosc nici cazuri de supradozaj.


Mod de administrare

Acest medicament se administreaza numai adultilor. Doza obisnuita este de 300 de mg de trimebutina (in speta un comprimat pe zi). Totusi, in situatiile in care este nevoie de tratament prelungit, se vor administra cate 2 comprimate pe zi (dimineata si seara, ele vor fi inghitite fara a se sfarama) timp de 6 zile, urmand ca pe o perioada de 21-28 de zile sa se consume un singur comprimat.

Acest medicament nu trebuie lasat la indemana copiilor si, de asemenea, trebuie depozitat in locuri in care temperatura nu depaseste 25 de grade.

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5