Despre produse naturiste: oferta magazinelor si eficienta remediilor

Hipocrate din Kos, celebrul medic grec considerat a fi parintele medicinei, obisnuia sa spuna ca puterea naturala de vindecare a corpului este una dintre cele mai mari forte de pe pamant. Tot el mai spunea ca bolile extreme necesita tratamente extreme, ori asta e un capitol sensibil, mai ales in zilele noastre, cand industria farmaceutica cauta sa impinga tot mai multe medicamente de sinteza, unele cu efecte secundare mai mult sau mai putin grave, chiar si pentru conditii medicale care pot fi rezolvate cu celeritate cu tratamente naturiste sau care pur si simplu se rezolva de la sine.

Atunci cand vine vorba de tratamente naturiste, parerile sunt impartite: unii doctori nu considera ca ele sunt eficace catusi de putin, in timp ce unii doctori le recomanda in paralel cu tratamentele medicamentoase. Sigur, eficienta lor depinde mult de boala, insa in principiu, pentru multe boli si conditii, gradul lor de manifestare poate fi redus sau chiar anihilat de un tratament naturist. Cel mai la indemana exemplu e cel al hipertensiunii arteriale, care poate fi tinuta sub control cu extractul de paducel, de exemplu.

Un alt exemplu bun e Branca Ursului, o planta care a ajutat o multime de cupluri sa-si rezolve problemele de fertilitate, cat si viata intima in general. Mai bun decat orice extract de Tribulus Terestris, de exemplu, extractul sau tinctura de Branca Ursului este eficient si, de cele mai multe ori, mult mai ieftin.

La capitolul plante medicinale, sunt peste 150 de plante cu proprietati terapeutice numai in tara noastra. Stiati, oare, ca pe lista plantelor medicinale se gasescĀ  nume ca ridichea, rosia, rostopasca, sulfina, sunatoarea sau chiar tarhonul? Mai mult, pana si matraguna, despre care stim ca ar putea fi otravitoare, are proprietati curative. De exemplu, ea se incadreaza in categoria de alcaliozi cu nucleu troptanic si are actiune asupra sistemului nervos cental, inhiband sistemul nervos parasimpatic, si stimuland sistemul nervos simpatic (aferent conditiilor anormale de viata). Drept urmare, bronhiile se dilata, iar secretiile tubului digestiv scad. Este folosita ca antivomitiv, dar si pentru a diminua contractiile peristaltice care au loc la nivel intestinal.
ulei de avocado
Pe lista medicamentelor naturistee se mai gasesc produse bogate in maghiran, armurariu, ienupar, hrean, florile de sanziene si nu numai, fiecare dintre ele fiind comercializate in combinatiile cele mai bune. De regula, ele se gasesc in orice magazin produse naturiste si nu numai, cat si la producatori particulari, cu toate ca in al doilea caz, cumparatorii ar trebui sa aiba un pic de reticenta. In fond, e mai sigura achizitionarea unor produse verificate frecvent, despre care se stie ca au fost preparate in conditii optime, decat achizitia unor produse poate ceva mai ieftine, dar despre care nu se stie daca contin ceea ce trebuie sau daca au fost preparate in conditii de igiena.

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5