Clotrimazol 10 mg/g de la Biofarm – prospect si pret


Clotrimazol este o substanta cu caracter antifungic (deci e conceputa sa combata prezenta ciupercilor), care face parte din clasa antifungicelor pentru uz topic, care contine si derivati de imidazol si triazol.

Intr-un gram de solutie se gasesc 10 mg de clotrimazol, dar si excipienti ca etanolul si polietenilglicolul.

Indicatii terapeutice

Acest medicament, in varianta de solutie cutanata (crema sau lichid) este recomandat in tratamentul bolilor de piele, dupa cum urmeaza:
1) in cele mai multe forme de acnee;
2) in tratamentul onicomicozelor;
3) in tratamentul candidozelor si, in general, in tratarea tuturor micozelor provocate de Candida Albicans;
4) in tratamentul bolilor Tinea corporis, Tinea Cruris, Tinea Pedum, Tinea mannum, precum si in cazul tratamentul bolilor cutanate provocate de dermatofitii foliculari precum Tinea barbae si Tinea capitis;

Contraindicatii si precautii in utilizare

In general, nu exista probleme la utilizarea acestui medicament, atat timp cat se respecta indicatiile de pe prospect. In unele cazuri, aplicarea poate duce la aparitia unor senzatii de mancarime sau chiar de arsura. Atunci cand aceste efecte apar, se opreste aplicarea cremei/solutiei. De asemenea, daca exista suspiciunea unei alergii la clotrimazol sau la oricare dintre excipienti sau daca apar iritatii pe locul afectat in timpul tratamentului, utilizarea trebuie sistata de indata. Pentru eficacitate maxima, cel putin in cazul onicomicozelor si a infectiilor provocate de Trichophyton mentagrophytes, se recomanda utilizarea concomitenta a acestei substante cu un alt medicament sistemic, respectiv cu hidrocortizon. In urma deselor teste, s-a descoperit ca aceasta substanta nu interactioneaza cu alte medicamente antifungice. Se va evita folosirea acestui produs in tratarea copiilor cu varste de sub 5 ani. De asemenea, nu se cunosc cazuri de supradozaj la om, respectiv nici semne de intoxicatie.
clotrimazol 10 mg/g
ATENTIE: Solutia de clotrimazol 10 mg/g este destinata utilizarii cutanate, dar numai dupa ce pielea a fost igienizata si uscata. Utilizatorii trebuie sa evite contactul solutiei cu ochii, mucoasele, precum si cu ranile deschise, in cazul in care acestea exista.

De asemenea, la aplicarea acestui medicament, zona afectata nu va fi bandajata decat in cazul in care medicul recomanda acest lucru. Daca simptomele si semnele infectiilor nu dispar dupa 3-4 saptamani, se recomanda o a doua vizita la un cabinet dermatologic pentru a efectua un examen microbiologic si pentru a stabili cu medicul dermatolog un alt plan de tratament.

Utilizarea medicamentului in sarcina si in timpul alaptarii

La momentul actual, nu exista suficiente date despre efectele clotrimazolului asupra femeilor gravide. Exista indicii, din testele efectuate pe animale, ca atunci cand este aplicat in doza foarte mare, efectele pot fi toxice pentru embrion, motiv pentru care nu se recomanda folosirea medicamentului in primul semestru de sarcina, mai ales ca substanta activa poate traversa placenta. Aplicarea solutiei sau cremei poate fi utilizata in semestrul 2 si 3 al sarcinii, precum si in timpul alaptarii, dar numai atunci cand medicul curant considera ca riscurile sunt mai mici decat avantajele.

MOD DE ADMINISTRARE


Aplicarea solutiei se face cutanat, nu mai mult de 2-3 ori pe zi si numai dupa ce zona afectata a fost igienizata, de preferinta, cu ajutorul unui sapun lichid sau solid cu un ph mai mare decat 7.
Durata tratamentului se decide de comun acord cu medicul in functie de afectiune si de gradul de avansare, insa in principiu, se vor respecta urmatoarele indicatii:
1) pentru bolnavii de ptiriazis versicolor: intre una si trei saptamani;
2) pentru cei cu micoze intre degete, durata de tratament este de 2 saptamani;
3) pentru alte cazuri de dermatomicoze, durata tratamentului cu Clotrimazol poate ajunge pana la 21-30 de zile;

Avantajele acestui medicament includ faptul ca substanta actva patrunde tegumentul in profunzime pana la locul infectiei, plus ca actioneaza asupra unui spectru larg de fungi. Ca atare, este unul dintre cele mai populare medicamente antifungice existente pe piata.

Sursa articol: prospect medicament (vezi poza);

Distribuie acest articol!

Articole recente

One Response to “Clotrimazol 10 mg/g de la Biofarm – prospect si pret”

  1. Teo says:

    Buna.
    Pretul e 9 lei?
    in ceea ce priveste solutia e sub forma de emulsie?:-?

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5