Centrul De Transfuzii in Piatra Neamt – program si adresa

Centrul de transfuzii (sanguine) din Piatra Neamt este foarte usor de localizat. Piatra Neamt e un oras relativ mic, cu doar cateva intersectii principale. Adresa oficiala a Centrului de Transfuzie Sanguina este la Strada Traian, numarul 5, insa un punct mai bun de reper ar fi Spitalul Judetean Neamt. E foarte usor sa ajungeti acolo din orice punct al orasului (de exemplu, daca ajungeti de la gara, mergeti drept inainte pana la prima intersectie mare, cu bulevardul Decebal, dupa care faceti dreapta pana ajungeti la sensul giratoriu din dreptul Spitalului Judetean Neamt. Treceti de sensul giratoriu pana ajungeti in dreptul primei statii de autobuz, iar pe partea stanga este locul in care vreti sa ajungeti.In ceea ce priveste programul, ca in cazul tuturor celorlalte centre, acesta este de 7-13 de luni pana vineri, cu exceptia sarbatorilor legale. Pentru mai multe detalii privind programul de functionare, despre procedura de donare de sange, cat si despre cine poate dona sange si cine nu, oricine poate suna la numerele de telefon: 0233 211058 / 0233 232060.

Cine poate dona?

Orice cetatean roman cu varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani, care sunt clinic sanatosi si carora nu li s-a interzis sa doneze sange in urma diagnosticarii cu boli de inima, boli infectioase etc. Oricum, inainte de donarea in sine se va face un consult medical in care se va stabili daca persoana poate sau nu dona. Este de preferat sa aveti buletin de Neamt, intrucat nu exista un sistem de date informatizat cu toti donatorii. Intrucat actul donarii este recompensat cu bonuri valorice, pentru a se limita tentativele de donari multiple in centre diferite se impune aceasta regula, exceptie facand cazurile in care se doneaza pentru cineva anume, caz in care poate dona oricine.
centrul de transfuzii piatra neamt
Acesta este mai exact locul in care trebuie sa ajungeti. Dupa cum se poate vedea, e chiar langa statia de autobuz, la cativa zeci de metri de sensul giratoriu si de spital.
centrul de transfuzii piatra neamt 2
Alte centre de transfuzii in tara:
1) in Cluj Napoca;
2) in Oradea;

Distribuie acest articol!

Articole recente

One Response to “Centrul De Transfuzii in Piatra Neamt – program si adresa”

  1. Zoita Popescu says:

    Cum se procedează pentru a lua în evidenta un bolnav (batran)care necesita transfuzie sangvina?A fost internat în Bucursti ,este din jud.Neamt,și nu poate ajunge pentru următoarea internare ( 24 .04.2017)

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5