Bibliografie Rezidentiat 2021 – schimbarea cartilor?

Daca pana in 2020 s-au folosit pe post de biliografie celebrele compendii se specialitati medico-chirurgicale (volumul 1 si 2), pentru rezidentiatul 2021 s-a promis schimbarea bibliografiei. Problema la data scrierii acestui articol (21 februarie 2021) e faptul ca pana acum nu exista nicio bibliografie oficiala, ci doar promisiuni si titlurile care teoretic ar trebui sa intre in bibliografia oficiala.

O a doua problema e ca acele titluri corespund unor carti care nu sunt publicate in limba romana (din nou, la data scrierii acestui articol) decat in parte. Teoretic, bibliografia pentru rezidentiat 2021 pe surse va fi cam asa:

1. Kumar: Medicina Clinica – traducere in limba romana sub coordonarea doctorilor Leonard Azamfirei, Anca Dana Buzoianu, Dan Gheonea – 1564 de pagini, cu data de aparitie promisa in februarie 2021
2. Lawrence: Chirurgie generala si specialitati chirurgicale – traducere in limba romana sub coordonarea doctorilor Octavian Cretu, Viorel Jinga, Viorel Scripcariu – 860 de pagini, cu data de aparitie promisa in februarie 2021
3. Ganti: Sinopsis de medicina – traducere in limba romana sub coordonarea doctorilor Cristina Oana Marginean, Catalina Poiana – 384 de pagini (a aparut deja)
rezidentiat 2021
Toate cartile se gasesc sub forma de pachet pentru cei care urmeaza sa dea examenul de rezidentiat la editura Hipocrate si pot fi fi cumparate de pe euro-libris.ro la pachet promotional (780 de lei, urmand sa fie livrate pe masura ce sunt publicate cartile ramase).
Referitor la numarul de pagini de invatat pentru examen, acesta ar fi in jur de 853 de pagini (PROMISE), defalcate dupa cum urmeaza:
1. Kumar: Medicina Clinica – 360 de pagini
2. Lawrence: Chirurgie generala si specialitati chirurgicale – 393 pagini
3. Ganti: Sinopsis de medicina: 100 de pagini.

Exista si o defalcare a capitolelor care trebuie invatate si care poate fi accesata pe acest link.

Pe masura ce vor fi comunicate oficiale din partea Ministerului Sanatatii, acest articol va fi updatat. Teoretic, schimbarea ar trebui sa fie anuntata oficial cu 6 luni inainte de data de organizare a examenului astfel incat bibliografia sa poata fi schimbata.

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5