Avantajele uleiului de avocado


Fructele de avocado sunt renumite pentru proprietatile lor. Cunoscute si sub denumirea de <<pere ale aligatorilor>>, ele sunt folosite in diete (fiind excelente, de exemplu, in retete pentru dieta ketogenica) si in cosmetica (din ele se face uleiul de avocado, pe care il puteti cumpara de aici).

Fructele de avocado au, din punct de vedere nutritional, o structura interesanta: au 15 grame de grasimi majoritar nesaturate, 2 grame de proteine, 8 grame de carbohidrati si 7 grame de fibre (acestea nu au valoare nutritionala), la care se adauga si vitaminele A, E, K (dintre cele liposolubile) si C B1, B2, B3, B5, B6 si B9 (din gama celor hidrosolubile), dar si calciu, fier, mangan, potasiu si alte minerale. Datorita structurii sale bogate in lipide, poate fi folosit pe post de unt, plus ca datorita cantitatii mari de potasiu (mai mare decat intr-o banana obisnuita), e fructul perfect pentru cardiaci.

In ceea ce priveste uleiul de avocado, el are numeroase proprietati benefice, conferite de acizii grasi din compozitie:
a) in proportie de 59,8% se gaseste acid oleic;
b) in proportie de 13,8% se gaseste acid linoleic;
c) in proportie de 16% se gaseste acid palmitic;
d) acid linolenic, stearic si lecitina;
ulei de avocado
Cei de la Sanflora comercializeaza un ulei de avocado nerafinat, obtinut numai prin presarea fructului. Spre deosebire de alte uleiuri, patrunde adanc in piele, pe care o hidrateaza si in care faciliteaza transportul nutrientilor.  In plus:
a) poate fi folosit in tratarea dermatitelor, acolo unde faciliteaza exfolierea;
b) stimuleaza producerea de colagen, responsabil cu elasticitatea, de unde si recomandarea de a fi folosit ca ulei de corp (pentru ca va intra adanc in toate cele trei straturi ale pielii si le va reda elasticitatea);
c) vindeca pielea crapata si ajuta la vindecarea arsurilor de gradul 1 (cele cauzate de soare);


d) hraneste parul deteriorat in urma vopsirilor cu substante bogate in amoniac;
e) impiedica despicarea firelor de par;
f) poate fi folosit in sapunuri sau in masti pentru par;
g) dizolva machiajul, sebumul si celulele moarte de pe suprafata epidermei;

Per ansamblu, probabil este cel mai bun supliment nutritiv natural pentru piele. Spre deosebire de multe produse cosmetice imbunatatite artificial cu vitamine, colagen si minerale, uleiul de avocado contine din start aceste ingrediente. Orice produs care necesita putina preparare chimica, in acest caz 0%, e mult mai sanatos decat unul care a trecut printr-o serie mare de procedee chimice de imbogatire.

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5