Admitere UMF Targu Mures 2015

Prima sesiune de admitere la UMF Targu Mures in 2015 va avea loc in luna iulie, cel mai probabil deodata cu examenele de admitere ale UMF Cluj si UMF Carol Davila din Bucuresti. Cei care vor dori sa fie studenti ai acestei facultati se vor putea inscrie numai la examenul pentru o singura specializare.

In ceea ce priveste metodologia examenului, disciplinele si bibliografia, aceasta difera. Studentii pot alege intreprograme de studiu ca Medicina Generala, Medicina Dentara, Farmacie, Asistenta Medicala Generala, Balneofiziokinetoterapie si Recuperare, Nutritie si Dietetica Tehnica Dentara si Cosmetica Medicala, cu durata studiilor cuprinsa intre 3 si 6 ani, in functie de specializare.

Medicina Generala si Medicina Dentara

Participantii la examen vor putea alege intre biologie si chimie organica, dupa cum urmeaza:

a) BIOLOGIE. Materialul de studiu oficial va fi cartea de Anatomie şi Fiziologie umană pentru admitere la
facultăţile de medicina -Barron’s
. In programa de examen nu vor fi incluse capitolele despre sistemul muscular si sistemul osos. Examenul va avea 100 de intrebari grila, din care 25 vor fi alese dintre grilele intalnite in cartea mai sus amintita, iar 75 vor fi la prima vedere. Totusi, spre deosebire de grilele de la Cluj, acolo unde pot fi si 4 raspunsuri corecte, in grilele de la examen vor fi maxim 2 raspunsuri corecte per grila.

b) Chimie organica. Bibliografia ramane aceeasi ca si cea pentru admitere 2014, insa dintre cele 100 de intrebari, 50 vor fi alese dintre grilele din caietele de exercitii publicate de catre UMF Targu Mures, iar 50 vor fi la prima vedere.

Farmacie

Participantii vor sustine un test grila de 100 de intrebari din Chimie Organica, dintre care 50 vor fi alese din caietele de exercitii, iar 50 vor fi la prima vedere.

Asistenta Medicala Generala si celelalte specializari

Se va sustine un test de 50 de grile din Biologie. Grilele vor fi alese din 5 capitole din manualul Anatomie şi Fiziologie umană pentru admitere la facultăţile de medicină- Barron’s, iar dintre cele 50, 40 vor fi alese din manual, iar 10 vor fi la prima vedere.

Cosmetica MedicalaParticipantii vor da un examen compus din 50 de grile de Chimie, dintre care 40 vor fi din caietele de grile publicate de UMF Targu Mures, iar 10 vor fi la prima vedere.

Atentie: pentru fiecare specializare, inclusiv pentru Medicina Generala si Medicina Dentara, nota finala va fi influentata intr-un procent de 10-30% si de media de bacalaureat: la specializarile de 5-6 ani, nota va fi influentata in proportie de 10% iar la cele de 3-4 ani va conta 30%.

Acest articol va fi editat pe masura ce vor aparea informatii mai multe despre admitere. Intre timp, nu va sfiiti sa puneti intrebari in sectiunea de comentarii.

Distribuie acest articol!

Articole recente

One Response to “Admitere UMF Targu Mures 2015”

  1. adrian says:

    Buna ziua,
    Are cineva cartea de admitere 2015?
    Pe site-ul UMF nu mai au stoc.Va rog lasa-ti mesaj cine are cartea.

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5