Admitere UMF Cluj 2020 – iata ce trebuie sa stiti!

Anul acesta, UMF Cluj organizeaza sesiune de admitere pentru cei care doresc sa se inscrie intr-un program de invatamant superior si prestigios in cadrul celei mai bune Universitati de Medicina si Farmacie din Romania (nota editorului). Dupa cum probabil stiti, situatia actuala, in contextul pandemiei de Sars-Cov-19, au trebuit luate masuri pentru a preintampina eventualele raspandiri ale virusului, dar si pentru a respecta legea (la data scrierii acestui articol, in Romania este inca situatie de urgenta, care tocmai a fost prelungita pana pe 16 mai.In mod normal, dupa cum stiti de anii trecuti, urmeaza o simulare in vederea pregatirii examenului de admitere, care traditional este organizata in prima parte a lunii mai. Aceasta simulare este precedata de cursuri pregatitoare, care in mod normal, ar trebui sa aiba loc in amfiteatrele Universitatii. Ei bine, anul acesta, in contextul mentionat mai sus, nu se poate lua in calcul sustinerea examinelui de simulare in amfiteatre, astfel ca s-a hotarat sustinerea examenului online, cu ajutorul platformei HyperTalk.

Astfel, examenul de simulare va avea loc in prima parte a lunii mai, data urmand sa fie anuntata in curand. De aceeaa, va invit sa salvati link-ul acestui articol, intrucat aici vom introduce toate informatiile necesare.

In ceea ce priveste data de admitere, aceasta este momentan incerta, intrucat la data scrierii acestui articol, exista o incertitudine vis-a-vis de examenul de Bacalaureat, care ar putea fi organizat in luna iulie, insa cu modificari in programa, respectiv fara materie de semestrul al doilea. Asta nu inseamna ca bibliografia de admitere se modifica in vreun fel, ea cuprinzand mai mult notiuni de biologie si chimie de clasa a 11-a, care au fost parcurse si la scoala pana la inceperea pandemiei si migrarea cursurilor catre mediul online.

De asemenea, puteti urmari si pagina oficiala a UMF Cluj Napoca referitor la examenul de simulare, insa incercam sa facem aici o centralizare a datelor, care sa va fie mai de folos in aceasta perioada.

Pana atunci, iata cateva materiale care va pot fi utile:
1. Manualul de Biologie, editura Corint. Probabil cea mai “forjata” carte in aceasta perioada.
2. Site-ul de grile pentru admitere, care mie mi-a folosit foarte mult, mai ales ca am reusit sa rezolv grile si de la alte centre, care m-au ajutat sa-mi descopar punctele slabe.

Cam atat pentru moment, urmeaza sa postam noutati sub forma de EDIT-uri la acest articol, pe masura ce primim noi actualizari!
deff82a520bbe4e7adf71b6792b64f61

Distribuie acest articol!

Articole recente

Lasa un comentariu

© 2021 Medicina 101 – Boli, Simptome si Tratamente. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site au caracter informativ. Nu incercati sa va autodiagnosticati sau sa va tratati pe baza informatiilor citite, intrucat multe boli au simptome comune, dar tratamente diferite. Pentru orice problema medicala adresati-va doar cadrelor medicale specializate.. Statistici T5